fbpx

ALMANCA AİLE BİRLEŞİMİ SINAVI İÇERİĞİ

Basit düzeyde Almanca bilgisine sahip olmayanlar, gerekli dil seviyesine ulaşabilmek için farklı yolları denemeyi düşünmektedirler. 

Aslında belli bir kursa gitme mecburiyeti de yoktur. Fakat biliyoruz ki Almanca bilgisi olmayanların bu sınavın üstesinden gelmesi genelde zordur. Her ne kadar Temel Düzey denilse de sınav Almanca bilgisi olmayana yada daha önceden bu dil üzerinde çalışması bulunmayan kişi için zor gelebilmektedir. 

Kurumumuz bu konuda Goethe Enstitüsü “Start Deutsch 1-A1” sınavı formatına uygun bir eğitim programı hazırlamaktadır. 

Bu sınavda Almanya’daki günlük hayatın kolaylaştırılması amaçlandığından, sınav, özellikle iletişim kurabilme yeteneğini ölçmektedir. Kurumumuz bu konuyla ilgili sadece sınav odaklı değil sizi aynı zamanda Almanya’da günlük ihtiyaçlarınızı da karşılayacak Almanca bilgisine kavuşturmayı hedefler. 

Almanca sertifikasının ibrazı, vize başvurusu çerçevesinde gerekli Almanca bilgisinin otomatik olarak kanıtlandığı anlamını taşımaz. Vize talebiyle ilgili nihai kararı yine Vize Bölümü verecektir. Şüphe uyandıran durumlarda bireysel olarak Almanca bilgisine dair sertifikanın doğruluğu, ve başvuru sahibinin Almanca bilgisinin makul ve güncel olup olmadığı bakımından tekrar bir değerlendirme yapılabilir. Bu yüzden derslere devamlılık ve ödev takibi oldukça önemlidir. 

a) Sınav Sistemi:
Almanya vizesi alabilmek için girilecek olan Aile Birleşimi A1 “Start Deutsch 1” sınavı dört bölümden oluşmaktadır; 

1) Konuşma Becerisi
2) Okuduğunu Anlama
3) Yazma Becerisi
4) Dinlediğini Anlama
b) Konuşma Becerisi Bölümü:
Günlük ihtiyaçlarımızı karşılayacak, kendini tanıtma, günlük pratik Almanca kalıpları, soru sorma ve sorulara cevap verme becerileri sınanıyor.Emir verme becerileri de sınavda çıkan bölümler içerisindedir.Öğrencilerin en sık karşılaştığı zorluklardan olan Artikel sıkıntısının ilk basamağını da öğrenci başarılı bir şekilde tamamlamış olacaktır.Öğrenilen kalıplar öğrenciyi sadece yazıda değil uygulamada daha başarılı bir hale getirmektedir.
c) Okuduğunu Anlama Bölümü:
Küçük okuma metinlerin içeriğini anlama, konu ile ilgili verilen soruları yanıtlama ve metni anlamayla ilgili sorulara ağırlık veriliyor. Öğrenci telafuz ve okumada olan problemlerini bu bölümde rahatlıkla netleştirmiş olacaktır.
d) Yazma Becerisi Bölümü:
Bir konu üzerine mektup yada mail yazmanız isteniyor.Yazarken kalıplar,zamanlar ve cümle yapısına temel düzeyde olacak şekilde dikkat ediliyor. Özellikle sık rastlanan günlük diyalog kalıplar ve mektup örnekleri öğrenciyi özellikle dilbilgisi kuralları çerçevesinde daha düzgün ve hatasız bir yazı performansına götürmektedir.
e) Dinlediğini Anlama Bölümü:
Dinletilen günlük doğal yaşam metnini anlama ve anlaşıldığını ölçme çalışmaları yapılmaktadır. En önemli bölümlerden biri olan dinleme öğrencinin tam anlamıyla okuduğunu anlamasından sonra dinlediğini tam olarak algıladığını test etmektir.Ve bu bölümde başarılı olan öğrenci Genel Almanca Pratiğini tamamlamış olur.
ALMANCA AİLE BİRLEŞİMİ SINAVİ İÇİN ÖNEMLİ TAVSİYELER
A1 ALMANCA SINAVI çoğu öğrencinin gözünde korkulu bir rüya gibi görünürken verdiğimiz tavsiyelere uyan ve sistemli olarak çalışan her öğrenci için başarı kaçınılmazdır. 

Sınav başlangıçta zor gelebilir, hatta ilk sınavınızda başarısız da olabilirsiniz ama sakın yılmayın. 

Bu konuda profesyonel bir destek sizin bu sınavı atlatmanıza yeterli olacaktır. 

Başarı gerçekten ve isteyerek çalışarak elde edilebilecek bir erdemdir. Eğer kendiniz çalışıyorsanız düzenli bir çalışma motivasyonu gerekmektedir fakat kurs eğitimi düşünüyorsanız devamlılık ve ödev takipleri önemlidir. Öncelikli karar öğrencinin kendisi ve elinde olan zamanı verimli değerlendirmesidir. Fakat yabancı dil eğitiminde gerekli olan durumlardan bir tanesi de profesyonel destektir. Bu konuda gerçek başarı için garantiyi samimiyetimizle vermekteyiz.